Controle

Controle

Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt uw mond gecontroleerd op gaatjes en tandvleesaandoeningen. Ook tandstand, kaakpositie en slijmvliezen worden nagekeken. Om gaatjes tussen de kiezen op te merken en ‘onder het tandvlees’ te kunnen kijken, is het nodig dat we met voldoende regelmaat röntgenfoto’s maken. 

Tijdens de controle wordt eventueel aanwezig tandsteen verwijderd, of wordt u doorverwezen naar een van onze preventieassistentes of onze mondhygiëniste. Als u een gebitsprothese draagt, raden we u aan om minimaal eens per jaar op controle te komen. Wij gaan na of de prothese nog goed past en of de mondslijmvliezen gezond zijn.

Met uw kind naar de tandarts
Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Aangeraden wordt daarom om uw kind al voor de tweede verjaardag, mee te nemen naar de tandarts. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.* U kunt uw kind meenemen tijdens uw eigen halfjaarlijkse controle, zo ziet uw kind dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

* Met uitzondering van kronen en bruggen op kiezen en de kosten voor een beugel. Controleer dit ook bij uw verzekering.